Syklus
noenes

Live søk

Førstkommende mandag, den 17.08.20 starter høstplanen og det betyr også noen endringer i programmeringen. 

Ref tidligere info vil vi nå primært følge to løp på timene. FITNESS og PRESTASJON.

KONKURRANSE vil starte opp noe senere da vi først ønsker å kartlegge behov og målsetninger til de som ønsker å følge denne delen.

Både Fitness og Prestasjon vil følge en årsplan med forskjellige fokusområder for hver måned. Denne vil være ganske lik for begge løp men   prestasjon vil skille seg ut ved at den peaker mot våre to in house konkurranser som vil bli avholdt i desember og juni. Første uke av hvert fokusområde vil inneholde en test som tester egenskapen vi fokuserer på den måneden. Denne vil retestes igjen siste uken i syklusen. Vi oppfordrer alle til å gjennomføre testen og logge resultatet i btwb.

 

FØRSTE TRENINGSFOKUS: Uke 34-39

AEROB KAPASITET + HYPERTROFI (bygge muskelmasse)

Etter en sommer med ferie og for noen lite rutiner på trening er det hensiktsmessig å starte høsten igjen med å legge et godt fundament både når det gjelder kondisjon og styrke. Hovedfokuset i programmet vil derfor være å bygge en aerob base samt bygge en større muskelmasse. Aerob trening består av økter med lavere intensitet og lengre varighet, mens hypertrofi består av styrkeøvelser utført med et relativt høyt antall reps og kortere pauser. Du vil derfor se flest økter i løpet av denne perioden med dette fokuset. Det betyr ikke at vi kun jobber med dette, så du vil også se økter hvor vi jobber med de andre egenskapene. Vi kickstarter uka på mandag med en aerob baseline test og håper så mange som mulig kan delta. Dersom du ikke får gjort den på mandag, er det fullt mulig å ta denne på egenhånd en annen dag i neste uke.

 

ANBEFALING PÅ TRENINGSMENGDE:

Øktene våre er lagt opp med forskjellig stimuli gjennom uka, men for at du skal få best mulig utbytte og redusere skaderisiko er det viktig at du selv tar ansvar for intensitetsstyring, da man i prinsippet kan kjøre alle våre økter hardt. Dersom du trener mer enn 3 ganger per uke er det lurt å variere intensiteten i øktene. En fin måte å tenke på her er å kjøre 1 hard dag, 1 middels dag og 1 lett dag, og så gjenta dette resterende økter du har den uka. Trener du f eks 2 ganger i uka kan du fint kjøre 2 harde dager og helst fordele dagene over en uke. Det er viktig å huske på at programmeringen vår designes til en stor gruppe mennesker, og det er derfor viktig at du selv også tar hensyn til ditt nivå, intensitet og eventuelle skader. Er du usikker på hvordan du kan legge opp en uke best mulig er det bare å spørre oss så hjelper vi deg gjerne med råd.

 

PERSONLIG PROGRAMMERING

Ønsker du en programmering som er spesifikt tilpasset til deg, men hvor du fortsatt kan gå på våre timer er dette også noe vi tilbyr mot en ekstra kostnad. Du ønsker kanskje å jobbe mer med et spesielt område, f eks styrke, olympisk, kroppsvekt eller kondisjon i tillegg til det vi kan tilby på 60 min. Dette er noe vi kan tilpasse til deg individuelt. Send en mail til silje@crossfitcentrum.no så finner vi en løsning og en coach som passer for deg.

Følg oss på sosiale medier:

fblogo  instalogo